Merci Charity Boutique

Merci Charity Boutique

Pachete de profilaxie pentru sănătate orală pentru 8000 de copii de la sate

Status: Fundraising

Om Bun,

Anul acesta poți alege ca de ziua ta de naștere, prietenii și colegii tăi să doneze pentru sănătatea orală a copiilor din mediul rural.

 

[ Show more ]

1,922 RON

Sumă:

6

Galantomi:

13

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Bolile cavității orale au impact asupra stării de sănătate în ansamblul său (boli cardiovasculare, diabet, boli articulare, renale, sinuzite, etc), asupra bunăstării și calității vieții.  Bacteriile din spatele bolii gingiilor au fost legate de creșterea riscului de cancer.

În România, 1 din 2 copii trăiesc sub spectrul sărăciei (aproximativ 1 500 000 copii),  74% din copiii săraci (peste 1 100 000 copii) locuiesc la sat (World Vision România, 2016). 

La sate, cabinetele stomatologice sunt o raritate. Accesul la servicii stomatologice este extrem de redus pentru persoanele din mediul rural, unde se găsesc aproximativ 13% din numărul cabinetelor stomatologice (Sănătatea orală în România – raport de cercetare, 2016).

Ne-au scris profesori de la 28 de școli din 32 de sate pentru a ne cere 8.865 de pachete cu produse de profilaxie orală pentru copii.

Un pachet cu produse de profilaxie orală conține pastă și periuță de dinți, cartea educațională “Povestea lui Mofturos : Ghid povestit de nutriție”, fluor și accesul la un webinar de igienă orală cu demonstrație de periaj dentar și discuție despre igiena orală cu un medic dentist din echipa Zâna Merciluță. Costul unui pachet de profilaxie este 49 ron (include și ambalajul fiecărui pachet și transportul în mediul rural).

 

Om Bun, te invităm să ne sprijini să trimitem copiilor din mediul rural pachete cu produse de igienă orală. Despre proiectul nostru de profilaxie și tratament stomatologic mobil pentru copii: www.zanamerciluta.ro

Dacă ai întrebări, te invităm să ne scrii la daniela@mercicharity.ro.