Merci Charity Boutique

Merci Charity Boutique

Zâna Merciluţă - cabinet stomatologic mobil gratuit pentru copii

Status: Finantat

Am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

[ Show more ]

47,974 RON

Sumă:

40

Galantomi:

458

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

În noiembrie 2016, Fundaţia Vodafone România a investit pentru a doua oară în acest proiect, acordând o finanțare în valoare de 170.000 lei prin “Fondul pentru Fapte Bune”. Prima contribuţie a Fundaţiei a fost în 2014, când a sprijinit proiectul  prin programul Voluntar de profesie, susținând astfel mărirea echipei asociaţiei.

În 2017, membrii asociaţiei însoţiţi de o echipă de medici stomatologi voluntari va face tratament stomatologic gratuit şi va derula acţiuni de prevenţie stomatologică copiilor din comunităţi sărace din Moldova Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) prin vizite lunare, iar în Bucureşti copiilor de la Institutul Oncologic Bucureşti şi copiilor din centre sociale. Până la sfârşitul anului, peste 1200 de copii vor beneficia de tratament stomatologic gratuit şi prevenţie în cadrul programului.

 

PARTENERI (în ordine alfabetică)

Principal: Fundaţia Vodafone România

MERCI: AutonomGLOBALWORTHUniCredit BankUnicredit Leasing.

Ansett LogisticsComplet Perfect ConstructESSENSYS SOFTWARE, EvoGPS, PRO REFRIGERATION TEAMTim Business SupportTREMEND SOFTWARE.

Produse și echipamente stomatologice: Dent CafeDent DistributionDentotal ProtectMedident, RED INTERNATIONAL, SciCan.

Cabinet stomatologic partener: SplenDente prin dr. Ana Maria Rusa.
Asociatia PAVELInstitutul Oncologic Bucuresti

Mulțumim și prietenilor care organizează evenimente caritabile pentru a face cunoscut proiectul și pentru a-l susține: Leaders for JusticeAgora Art Studio.

 www.zanamerciluta.ro