Daniela Staicu - Merci Charity Boutique

Sustinem educatia orala a copiilor de la sate/We support health education for kids living in poor rural areas

1,160 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
9 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

De data aceasta, mi-am propus sa alerg si sa strang 1000 ron pentru a oferi in pachetul copiilor de la sate pe care ii viziteaza Zana Merciluta, cartea educationala "Dințică în regatul Zânei Merciluță", pe langa pasta si periuta de dinti oferite de Oral B.

Despre carte: http://www.ateliermerci.ro/cumpara/cartea-educationala-pentru-copii-%E2%80%9Edintica-in-regatul-zanei-merciluta%E2%80%9D-134

Pretul unei carti este 25 ron. Pentru unii inseamna cateva cafele saptamanal, pentru altii valoarea unui pranz. Pentru un copil poate fi sansa de a intelege intr-un mod prietenos de ce este important sa te speli pe dinti si sa ai grija de ei. Poate inseamna o schimbare pozitiva.  

40 carti pentru 40 de copii inseamna 1000 ron. Cartile vor fi distribuite in sate din judetul Brasov in septembrie.

Doneaza pentru o carte sau 2,3,5!

Un mare MERCI tuturor!

 

EN

This time, I decided to run and raise 1000 ron (250usd/200 eur) so we can offer to kids in poor rural areas , through Zana Merciluta project, an educational book where the main character is a tooth „Dintica” (Toothy) and his journey to the Fairy’s kingdom.

About the book: http://www.ateliermerci.ro/cumpara/cartea-educationala-pentru-copii-%E2%80%9Edintica-in-regatul-zanei-merciluta%E2%80%9D-134

One book is 25ron (6 usd/6eur). For some of us, this amount is a few coffees a week, for other one lunch. For a kid, might be the chance to understand, in a friendly way why is it important to brush your teeth and take care of them. It might be the start of a positive change.

40 children’s books for 40 kids is 250 usd/200 eur. They will be delivered to kids in September.

Donate for one book or maybe 2,3, 10!

A big Thank you/MERCI to all !

 

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

9 Donatii

Andreea Samoila

30 RON
16 aug 2018

Ioana & Horatiu

75 RON
Felicitari pentru tot efortul depus!
15 aug 2018

Anonymous

100 RON
:)
14 aug 2018

Anonymous

100 RON
14 aug 2018
14 aug 2018
14 aug 2018

Mara si Alexu

300 RON
14 aug 2018
14 aug 2018
13 aug 2018