Raluca Negulescu - Balaci - Merci Charity Boutique

30 de zâmbete de copil pentru 30 de ani

1,535 RON Donations raised
100% Complete
1,500 RON Target
10 Donations
I want to donate!

 

Cum se apropie vertiginos momentul trecerii pragului de 30 de ani, am decis să-mi donez ziua de naștere pentru a contribui la magia de a o aduce pe Zâna Merciluță în Ferentari.

Și ce înseamnă că îmi donez ziua de naștere? Adică voi, toți oamenii dragi mie, în loc să vă stresați cu cadouri și alte nebunii, nu faceți altceva decât să donați orice sumă doriți pentru a schimba în bine viețile unor copii care provin din familii foarte sărace din Ferentari.

Anul acesta cadoul pe care mi-l doresc constă în zâmbetele a 30 de copii care participă la activitățile Clubului de Educație Alternativă. Zâmbetele vor fi strălucitoare pentru că Zâna Merciluță de la Merci Charity Boutique va veni cu caleașca contemporană (un cabinet stomatologic mobil) și le va oferi gratuit o consultație cu diagnosticare, o curățare profesionistă și un set cu periuță, pastă de dinți, precum și instrucțiuni de periaj corect.

www.zanamerciluta.ro

www.facebook.com/PolicyCenter

 

English

30 children smiles for 30 years

Coming close to my 30th year of existence, I decided not to panic, but to donate my birthday to contribute to the magic brought by Merciluta Fairy in Ferentari (a dental hygiene program for children from poor communities). 

What does it mean to donate my birthday? It means that you, dearest friends from Romania and aorund the world, instead of bothering to buy presents for me, you donate any amount you desire to change for the better the lives of children from poor families, kids I’ve been working with and for in the past 7 years.

This year the present I wish the most consists in 30 smiles of children who attend the activities of the Alternative Education Club. Their smiles will shine even more because Merciluta Fairy from Merci Charity Boutique will arrive in Ferentari in its contemporary carriage (a mobile stomatological unit) and she will offer free consultations, professional cleaning and a prevention set (toothbrush and toothpaste) to each of the 30 children this campaign supports.

It would be a perfect birthday if you could donate for this cause. Thank you!

www.zanamerciluta.ro

www.facebook.com/PolicyCenter


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

10 Donations

31 Oct 2017

Ionuț Oprea

55 RON
08 Sep 2017
05 Sep 2017
05 Sep 2017
05 Sep 2017
La multi ani buni, Raluca!
05 Sep 2017

Adina & Mircea

200 RON
05 Sep 2017
04 Sep 2017

Mara & Iris

200 RON
03 Sep 2017

Anonymous

500 RON
Spor in toate !!
01 Sep 2017