Catalina Tudose - Merci Charity Boutique

Daruiesc sanatate copiilor alaturi de voi/Together we offer health to children

1,300 RON Donations raised
86.666666666667% Complete
1,500 RON Target
7 Donations
I want to donate!

 

Dragi prieteni,

Anul acesta vreau sa imi sarbatoresc altfel ziua alaturi de voi.

Cadoul pe care poate v-ati gandit sa mi-l oferiti, as prefera sa se indrepte catre un proiect pe care il urmaresc de ceva timp si vreau sa il sustinem. 

“Zana Merciluta” este un cabinet stomatologic mobil unde copii de la sate si cu copii cu diverse afectiuni primesc tratament gratuit.Vreau sa le sprijim pe fete sa ajunga cu Zana Merciluta in cat mai multe sate. In medie, tratamentul stomatologic al unui copil din proiect este 90 de lei.

 

EN

Dear friends,

This year, I want to celebrate my birthday in a different manner.

I would like to propose you to transform the gift you maybe thought giving, in a Good Deed by supporting a project I follow for some time now, and which I want to support with your help.  

“Zana Merciluta” is a mobile dental cabinet where children from poor rural areas and children with various illness receive free dental treatment and dental hygiene products.

I want to support Zana Merciluta team to reach many more children. The average price for dental treatment for a child is 90 lei (20 eur).  

Supporting this project would be the best gift! Thank you!

EUR Account: RO82RNCB0074129193980003

SWIFT : RNCB RO BU

Asociatia Merci Charity Boutique 

 


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

7 Donations

Laaaa mulți ani Cataaaaa!
27 May 2017
La Multi Ani!!
27 May 2017

Anonymous

100 RON
27 May 2017
26 May 2017

Anonymous

300 RON
Sa va bucurati!
25 May 2017

Anonymous

150 RON
21 May 2017
La multi ani mami!
20 May 2017