Daniel Spoiala - Merci Charity Boutique

Alerg pentru ca vreau sa ajut/ I run because I want to help

955 RON Donations raised
95.5% Complete
1,000 RON Target
10 Donations
I want to donate!

 

Cei care ma cunosc destul de bine, stiu ca fumatul meu nu face casa buna cu alergatul.

De data asta, am decis sa il las pe "Nu, nu vreau sa fac asta" deoparte si sa fac o cursa frumoasa de 10,5km pe 2 aprilie ca sa ii pot sprijini pe copii. Este vorba despre copii de la sate si copii de la Institutul Oncologic Bucuresti care au nevoie de tratament stomatologic si pe care il vor primi gratuit cu ajutorul nostru.

Mi-am propus sa strang impreuna cu voi 1000 lei, bani cu care putem asigura tratament stomatologic pentru 20 de copii prin proiectul Zana Merciluta al asociatiei Merci Charity Boutique.

Cred ca in prietenie, in a oferi ajutor celorlalti si in fapte bune!

EN

Those who know we, already know that my smoking habit doesn't go well with running. 

This time, I decided to put the "NO, I don't want to do this" aside and run 10,5km on April 2nd to support kids. It's about kids from villages and kids from the Institute of Oncology who need free dental treatment which WE could support.

My objective is: 1000 lei/250 euro with your help, funds which can help Merci Charity Boutique association in offering free dental treatment for 20 kids through Zana Merciluta project.

I believe in friendship, in helping others and in good deeds.

 

 

 


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

10 Donations

La multi ani de fapte bune! :)
31 Mar 2017

Anonymous

75 RON
31 Mar 2017
150 RON
La multi ani, Daniel!
29 Mar 2017
And doubling my original donation because I am running late to the party!
25 Mar 2017
Happy Birthday my friend! :D
25 Mar 2017
Wishing you a happy birthday and hoping you get close to your goal.
25 Mar 2017
20 Mar 2017
23 Feb 2017

Cristian Bulumac

150 RON
20 Feb 2017

Cristian Manoiu

75 RON
20 Feb 2017