Daniela Staicu - Merci Charity Boutique

Caut 20 de prieteni pentru o cauza buna!

1,110 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
10 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Salut, OM BUN!  

In aprilie voi alerga din nou pentru o cauza buna: oferirea de tratament stomatologic copiilor de la sate si copiilor de la Institutul Oncologic din Bucuresti.

Sper sa reusesc sa va conving sa strangem 1000 lei cu care vom putea asigura tratament stomatologic pentru 20 de copii de la sate. Incepand cu luna martie, vom pleca in caravana in sate din Modolva pentru a oferi preventie si tratament stomatologic copiilor prin proiectul Zana Merciluta.

Sper ca am 10 - 20 de prieteni care sa creada in mine, sa doneze si pe 2 aprilie sa fie pe traseu sa ma sustina. Sau macar una din actiunile enumerate mai devreme.

MERCI si Spor la Fapte Bune!

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

10 Donatii

aura136

30 RON
"Dupa verbul a iubi, a ajuta este cel mai frumos verb din lume." (Bertha von Suttner) Sa aveti putere sa faceti cat mai mult bine. Respect!
03 mar 2017

Ciprian Filipoiu

150 RON
21 feb 2017
21 feb 2017

Vali Constantin

100 RON
Vă doresc cât mai multe inițiative frumoase, încununate de succes!
21 feb 2017
20 feb 2017

Andreea Draghi

200 RON
20 feb 2017

Anonymous

50 RON
Sper ca Zâna Merciluță să poată aduce un
20 feb 2017

Donator Anonim

150 RON
20 feb 2017
20 feb 2017

Anonymous

150 RON
20 feb 2017