Melcii Vitezomani - Merci Charity Boutique

Alergăm pentru zâmbetul copiilor

1,450 RON Donatii stranse
72.5% Complete
2,000 RON Target
12 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Noi (Florin, Mădălin, Cătălin şi Mihai) reprezentăm aceeaşi echipă sufletistă de Melci Vitezomani ca şi anul trecut. Şi fiindcă în 2015 ne-am bucurat de mare succes în iniţiativa noastră, am ales să respectăm legământul cu Zâna Merciluţă şi cu ocazia Maratonului Bucureşti 2016. 

Fiecare copil are dreptul să zâmbească, iar noi suntem decişi să ne înscriem în cursa pentru sănătate alături de copiii bolnavi de cancer dentar. 

Vrem să le oferim un motiv pentru a zâmbi şi pentru aceasta avem nevoie de ajutorul vostru – veniţi să ne susţineţi şi donaţi pe pagina Zânei Merciluţă, iar copiii vor simţi că nu sunt singuri în această cursă contracronometru!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

12 Donatii

10 oct 2016
Bravo pt idee și efort !
09 oct 2016
09 oct 2016
09 oct 2016

Ioana Vieru

75 RON
Baftaaa multa!
09 oct 2016

Agneta Itu

75 RON
Sănătate pentru toată lumea, și pentru alergători dar mai ales pentru copilași!
09 oct 2016
Vreme frumoasa si viteza maxima :-) !
08 oct 2016
Go melcii!
08 oct 2016
08 oct 2016
Succes!
08 oct 2016

Anonymous

50 RON
08 oct 2016

αλεξω

100 RON
Bravo!!! Felicitari pentru initiativa si perseverenta! Comunicati mai bine ceea ce faceti. Să aveți vreme bună.
07 oct 2016