Clear Destination - Merci Charity Boutique

Alergam pentru zambetul copiilor!

2,220 RON Donatii stranse
74% Complete
3,000 RON Target
18 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Motto-ul echipei noastre: Sufletul de se vindeca atunci cand esti in preajma copiilor. Dostoievski

Mai bine de jumatate dintre copiii Romaniei traiesc in mediul rural, in multe cazuri in comunitati defavorizate in care saracia nu permite accesul acestor copii la servicii medicale si sociale de baza.

Stiati ca:

-          3 milioane de elevi impart, potrivit Institutului National de Statistica, 431 de cabinete scolare?

-          doar 8% dintre cabinetele stomatologice se afla in mediul rural, in conditiile in care mai bine de 50% din copii traiesc la sat?

-          70% dintre copii au carii, iar mai bine de 90% dintre ei ajung la stomatolog cu probleme dentare avansate?

-          Lasate netratate, cariile pot provoca afectiuni grave?

Programul Zana Merciluta, implementat de asociatia Merci Boutique ofera copiilor asistenta stomatologica gratuita, care consta in: consultatii si tratamente stomatologice gratuite, precum si lectii practice de igiena orala in scolile din satele si comunitatile defavorizate ale tarii. Programul a demarat in septembrie pentru copiii din mediul rural si pana acum au fost consultanti si tratati peste 50 de copii de la sate. 

Vom alerga un maraton pentru a strange fonduri pentru finantarea acestui program care vine in ajutorul copiilor defavorizati. Toti banii stransi din donatii vor fi utilizati pentru finantarea vizitelor (achizitia de echipamente/ consumabile necesare tratamentelor) pe care Zana Merciluta le va face pentru a trata copiii care, in lipsa unor astfel de programe, nu ar avea acces la aceste servicii medicale.

Ajutati-ne sa le redam zambetul copiilor care provin din medii defavorizate.

Pentru donatii, va rugam sa utilizati modalitatile de plata de mai jos.

 

Let the kids smile

Our team motto: The soul is healed when you are around children, Dostoievski

More than half of Romanian children live in rural areas, where poverty does not allow them to access basic medical and social services.

Did you know that:

-          3 million children can access only 431 school dentist’ offices?

-          Only 8% of dentists’ offices are located in the rural areas, whereas more that 50% of Romanian children live in these areas?

-          70% of children have cavities and 90% of them reach the dentist with severe dental issues?

-          If left untreated, cavities can lead to grave health issues?

The Toothfairy program, implemented by the Merci Boutique Foundation, grants children from rural areas free dental health assistance (free consultations and treatment, as well as practical oral hygiene lessons in schools). The program has taken off in september this year for children in the villages and, so far, more than 50 children have been successfully treated.

We will run a marathon to raise funds for this wonderful program that grants disadvantaged children access to free dental health assistance. All the funds we raise will be used for the purchase of equipment and dental supplies necessary for making the on-site visits in schools.

Help us make the children smile again.

For making a donation, please use the belowmentioned payment options.

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

18 Donatii

Well done on your terrific efforts for such a great cause!
09 oct 2016
Spor la alergat maine! Sa ai vreme frumoasa! Cosmina
08 oct 2016

Octavian

150 RON
Run Mircea! Run!
08 oct 2016

Familia Albinaru

50 RON
Mult succes la maraton si la ajutarea copiilor!!!
08 oct 2016
Pentru cat mai multe zambete frumoase!
08 oct 2016

Cristian Negoita

250 RON
Run baby run!:)
08 oct 2016

Anonymous

150 RON
Bafta, Mircea!
07 oct 2016
07 oct 2016

Daniela

50 RON
Bravo Mircea
07 oct 2016

Anonymous

10 RON
pentru cat mai multe zambete frumoase
07 oct 2016
Bafta Mircea si spor la fundraising
07 oct 2016

Anonymous

150 RON
07 oct 2016

SMS

200 RON
Sa zambiti frumos!
07 oct 2016
Ma bucur foarte mult pentru ca exista oameni ca voi ! Va multumesc !
07 oct 2016

Anonymous

60 RON
07 oct 2016
06 oct 2016
06 oct 2016

Anonymous

200 RON
06 oct 2016