Peter Barta - Merci Charity Boutique

Alerg pentru Zana Merciluta

1,223 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
15 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

De multe ori mă întrebam de ce am ajuns sa alerg sau să fac ceea ce fac. Nu am găsit un răspuns dar vreau să împărtășesc cu voi o povestioara. 

Acum ceva ani am fost diagnosticat cu cancer, eram mic şi naiv, ultrasensibil, mama obișnuia să îmi spună că ar fi trebuit să mă nasc fată :). Tin minte doar spitalul la care am mers prima oară, spitalul există şi acum în Cluj lângă unitatea de pompieri. Cert este că de atunci a început o luptă a mea cu mine, nu pot să vă spun de ce sau cum, dar asta am simțit. În naivitatea mea totul era bine, eram şi sunt un optimist incurabil în continuare. Mama mă alerga pe la doctori, nu putea accepta opinia primului care a spus că mai am puțin şi ar fi bine să mă pună undeva într-un institut. Mama, la fel de încăpățânată ca şi mine câteodată, a refuzat. Am fost la alt medic, apoi a venit intervenția chirurgicală, apoi un lung tratatament cu citostatice. Îmi aduc aminte şi acum de medicamentul care îmi era frecvent administrat: Vincristine, îmi aduc aminte de lungile zile cu perfuzi care picurau încet, încet de parcă treceau zile până când picătura ajungea în venele mele. Îmi aduc aminte de nenumăratele cocktailuri cu bariu pe care le-am băut şi alte substanțe care mai de care. Îmi aduc aminte de spitalele nu foarte prietenoase în care mi-am petrecut o bună parte din copilărie.  Asta este doar o parte din ce am trăit.  

Între timp am crescut, am depășit momentul şi nu am ajuns în cine știe ce institut.    Azi sunt sănătos, fac mișcare şi alerg.

Pe 4 octombrie am ales să alerg pentru o organizație  dragă mie, Merci Charity Boutique, alerg pentru ei si nu numai. Alerg pentru toți cei care trec sau au trecut prin asta. Încercăm să strângem fonduri pentru a facilita accesul la tratamentul stomatologic pentru copii bolnavi de cancer, un aspect important pentru a reda demnitatea lor, dacă un tratament pentru căderea părului, chiar şi temporar nu există în asemenea cazuri, tratamentul stomatologic este realizabil.   

Vă invit să fiți alături de mine şi de echipa de alergători ai Merci Charity Boutique în vederea strângerii fondurilor necesare. 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2015

ORGANIZATORI ASOCIATIA BUCHAREST RUNNING CLUB IN PARTENERIAT CU FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM SI PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI Adresa: Bucureşti, Str. Atena, nr. 20, sector 1 E-mail: info@abrc.ro

15 Donatii

Adina Teodorescu

150 RON
12 oct 2015

Elena Simion

150 RON
01 oct 2015

Cristian Lac

30 RON
Sustin cu drag proiectele care isi propun sa faca o fapta buna :)
01 oct 2015

Irina Botnari

30 RON
01 oct 2015

Raluca Alfiri

50 RON
01 oct 2015

Adriana Neagu

75 RON
Succes!
01 oct 2015

IOSIF BARTA

100 RON
Un lucru marunt ce il pot face pentru al sustine pe fratele meu in tot ceea ce face...go..go..
29 sep 2015

iulia jiva

150 RON
Merci!
29 sep 2015

Anonim Anonimescu

50 RON
Sanatate!
29 sep 2015

Claudiu Vrinceanu

100 RON
Succes, Peter! Multumim! Esti un model pentru noi. Serios. Abia astept sa te sustin la maratonul de duminica!
28 sep 2015

Sebastian Vaduva

150 RON
Succes!
27 sep 2015

Slavita Deianovici

30 RON
24 sep 2015

Constantin Stan

30 RON
24 sep 2015

IOana Szatmari

50 RON
24 sep 2015

Catalin Gheorghe

78 RON
24 sep 2015