Mariuca Morariu - Merci Charity Boutique

Prima mea ștafetă pentru zâmbetul copiilor

960 RON Donatii stranse
100% Complete
800 RON Target
12 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Alerg cu gândul la copiii de la Institutul Oncologic pentru că mă învață, fără să-și dea seama, cum să construiești sens unde pare că nu e nimic și îmi dau de la distanță o lecție de supraviețuire. Cu ideea asta în minte, știu că o să termin primii mei 10 kilometri legați.

Deci cine mă susține, face o dublă investiție: o dată în zâmbetul omuleților și a doua oară în sănătatea mea de fost fumător care abia descoperă alergatul serios. 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2015

ORGANIZATORI ASOCIATIA BUCHAREST RUNNING CLUB IN PARTENERIAT CU FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM SI PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI Adresa: Bucureşti, Str. Atena, nr. 20, sector 1 E-mail: info@abrc.ro

12 Donatii

Elisei G

150 RON
Praf sa-i faci, amice!
03 oct 2015

Loredana Poenaru

35 RON
01 oct 2015

Andreea Olar

30 RON
Succes!
01 oct 2015

Ioan-Alexandru Gradinaru

150 RON
Suuuppper!
30 sep 2015

Victor Larie

30 RON
iaca, sa fie primit, maica!
29 sep 2015

Aura Matei

75 RON
Spor!
22 sep 2015

Madalina Morariu

150 RON
Alearga, Mariucule!
20 sep 2015

silvia morariu

150 RON
08 sep 2015

Diana Ghinda

75 RON
La cat mai multe luni ca nefumatoare!
08 sep 2015

Radu Racareanu

55 RON
GO MARIUCAAA!!!
08 sep 2015

Cristina Popovici

30 RON
Mult succes!
08 sep 2015

Gina L

30 RON
08 sep 2015