Ana Maria Stanca - Merci Charity Boutique

Alerg pentru Zana Merciluta

1,080 RON Donatii stranse
100% Complete
500 RON Target
8 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Alerg pentru ca imi da o senzatie de bine. Si senzatia asta ma face sa zambesc larg si sa imi doresc ca si altii sa zambeasca alaturi de mine. Sunt insa constienta ca nu toti au motive sa zambeasca si nu toti pot alerga pentru a obtine acest zambet. De aceea voi obtine eu zambetele pentru ei, pentru copiii de la Institutul oncologic ce au nevoie de tratamente dentare. Vin si iti cer ajutorul, ajuta-ma sa strang bani pentru zambetul lor!

Iti multumesc si te astept la maraton sa ne cunoastem!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Merci Charity Boutique

Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare:

Sănătate: Zâna Merciluță (tratament stomatologic gratuit şi mobil pentru copii cu afecţiuni oncologice şi copii din familii defavorizate din zone rurale și din București).

EducaţieMERCI la sat (proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare pentru copii de la sat prin renovarea de școli, crearea de laboratoare de informatică și prevenire a abandonului școlar prin acordarea de burse pentru continuare studiilor liceale pentru copii cazuri sociale).

 

Zâna Merciluţă

75% dintre copiii cu vârste între 6 și 11 ani au carii la dinții temporari și 39% la dinții definitivi.

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar 74% din copiii săraci locuiesc la sat (conform unui studiu al  World Vision România).

În satele în care există cabinete stomatologice, medicii dentiști nu doresc să facă naveta la sat.

Cabinetele stomatologice de la sate sunt o raritate.

Părinții nu cunosc faptul că fiecare copil are dreptul la o serie de intervenții dentare în mod gratuit în cabinete stomatologice care au contract cu casele județene de asigurări de sănătate.

Pe lângă faptul că părinții nu pot susține financiar tratamentul stomatologic al copilului, lipsa cabinetelor și drumul până la singurul cabinet stomatologic din comună (acolo unde există), reprezintă o reală problemă.  

Pentru copiii cu afecțiuni oncologice, tratamentul stomatologic este vital. În România, există județe fără niciun cabinet stomatologic de stat (în 2016 nr. loc a scăzut la 30 în întreaga țară).

În 2013, asociaţia a dezvoltat programul de sănătate pentru copii cu afecţiuni oncologice “Zâna Merciluță”, prin care copiii internaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti primesc tratament stomatologic gratuit la cabinetul stomatologic partener, Splendente Cabinet Stomatologic.

Dezvoltând proiecte pentru școli din zone rurale și observând nevoia acută de tratament stomatologic pentru acești copii, ne-am propus să extindem proiectul Zâna Merciluţă, asigurând tratament stomatologic mobil gratuit şi în zonele rurale sărace din România, cu sprijinul medicilor stomatologi voluntari.

Astfel, am creat un cabinet stomatologic mobil (un van echipament cu echipamente stomatologice specifice unui cabinet stomatologic) pentru a asigura tratament gratuit împreună cu o echipă de medici dentiști voluntari, copiilor din comunități sărace și copiilor cazuri medicale. 

 

OMV Petrom Bucharest Half Marathon ~ 2015

Semimaratonul Internațional București este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Ediția de anul

8 Donatii

Anonim Anonim

500 RON
02 sep 2015

Radu George Dumitru

50 RON
13 mai 2015

Anthony Kauffer

150 RON
12 mai 2015

Marian Luncasu

150 RON
Keep up the good work, Ana Maria.
08 mai 2015

Consuela Dumitru

50 RON
08 mai 2015

Radu Andruseac

75 RON
07 mai 2015

Laura Carp

30 RON
07 mai 2015

Ciprian Ene

75 RON
30 apr 2015