Caravana cu Medici

Caravana cu Medici

Misiunea noastră

Asociația Caravana cu Medici este fondată în 2014 de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa totală de educație medicală și mentalitatea total nepreventivă a românilor și au decis să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

Misiunea ONG-ului este echilibrarea balanței între accesul la servicii medicale în mediul rural față de cel urban prin realizarea unei rețele naționale prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere economic si al accesului la servicii medicale de baza.

Proiectul nostru se adresează României rurale, oamenilor din zone care nu beneficiază nici măcar de servicii medicale primare și nu au acces la sistemul sanitar din motive economice, infrastructură sau pur și simplu pentru ca nu le permite starea fizică să se deplaseze la un spital.

De 12 ori/an, timp de un weekend reunim o echipă multi-disciplinară (30-40 de medici specialiști, rezidenți, studenți), în colaborare cu autoritățile locale. Evaluăm gratuit starea de sănătate a populației (între 150-200 de pacienți) din zona respectivă prin: consult clinic, analize bioumorale, electrocardiogramă, examene ecografice, consultații de specialitate: medicină internă, cardiologie, neurologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, radiologie și imagistică medicală, pediatrie etc.

 

[ Show more ]

Proiecte

Caravana cu Medici
Unitatea Mobilă
Proiectul Unitatea mobilă își propune să simplifice procesul unei caravane clasice, axându-se pe maxim 3 specialități medicale, dar păstrând totodată cele 2 etape de până acum. Vor fi adresate principalele probleme ale zonei vizate (prevalența mare a hepatitelor, a bolilor cu transmitere sexuală, a patologiei cardio-vasculare s.a.).

Evenimente fundraising

Unitatea Mobilă @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Unitatea Mobilă @ Adoptă un proiect ING

Este al  zecelea an în care prin programul “Adoptă un proiect” angajații ING Bank se implică pentru a sprijini cauze sociale.

Anul acesta programul are o nouă versiune, mai dinamică, cu sprijin pentru mai multe ONG-uri oferit de ING Bank împreună cu angajații săi. Donațiile colectate în campanie sunt suplimentate de companie pentru mai mult bine împreună.

Unitatea Mobilă @ Un obicei Galantom - 30 day Challenge ~ 2021

Te provocăm ca timp de 30 de zile să renunți la un obicei care nu îți face bine, sau să încerci să adopți unul care îti face bine și, în același timp să faci și tu bine altora, sprijinind o cauză caritabila. Îți vei îndemna prietenii să te susțină donând și, în felul acesta, vei avea o motivație puternica în plus ca să îți duci provocarea până la capăt. După 30 de zile este mult mai probabil că această încercare să devină un obicei bun.

Unitatea Mobilă @ Dăruiește ziua ta ~ 2021

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

Unitatea Mobilă @ Daruieste ziua ta ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

Unitatea Mobilă @ Daruieste ziua ta ~ 2018

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

Vezi toate evenimentele7

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua unei cauze dragi mie. Cel...

3% Complete
Susținem proiectul Caravana cu medici în Adoptă un proiect.

Salutare!  Tu când ai fost ultima dată la un ccontrol medical de rutină? Probabil cei mai mulți dintre voi merg anual la medic pentru un check-up-ul p...

39% Complete
Cadou de ziua mea- periute de dinti pentru prichindeii din Castelu

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze drag...

100% Complete
Ziua mea și a altora

Salutare, Te invit, ca și în alți ani, să mă susții în felul în care îmi place mie să îmi serbez ziua de naștere: susținând proiecte și organizații ca...

100% Complete
Un cadou cu drag la 30 de ani

Din păcate nu o sa ne vedem de ziua mea datorita pandemiei.. așa ca, anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze dragi mie: Cara...

100% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze drag...

100% Complete
Vezi toate paginile12